U utorak 21. maja će na univerzitetu u Konstancu, Nemačkoj biti prikazan film Lice Revolucije.
O filmu će na tribini nakon projekcije govoriti profesorka univerziteta Tanja Zimmerman i montažer filma Nemanja Babić. Ovim filmom biće završen dvomesečni program posvećen desetogodišnjici  ubistva Zorana Đinđića. Program koji se sestoji od niza predavanja, projekcija filmova i razgovora organizovali su Radmila i Miloš Krstajić i Aleksandar Savanović troje doktoranata iz Srbije

Evo šta o samom programu kaže, Radmila Krstajić, jedna od organizatorki:
“Program je počeo 20. marta tzv. Danom sećanja kada je otkrivena spomen-ploču Zoranu Đinđiću i kada su kao gosti govorili  iz Srbije (Novica Milić i predstavnica Fondacije Zoran Đinđić) i Nemačke (zamenik gradonačelnika Konstanca, troje profesora iz Đinđićevog “konstanškog” perioda, tj oni koji su mu bili u komisiji pri odbrani doktorskog rada, kao i direktor Ostauschuss der deutschen Wirtschaft). 
Nakon toga započeo je tzv. prateći program. Cilj nam nije da se isključivo fokusiramo na Zorana Đinđića, tako da smo proširili program i uveli neke elemente koji služe razvijanju kritičkog razmišljanja i diskusije o srpskom društvu. Tako da smo imali ne samo izložbu posvećenu Đinđiću, već i izložbu fotografija iz Srbije i s Balkana od Wolfganga Klotza (bivšeg direktora Fondacije Hajnrih Bel u Beogradu), zatim književno veče na kojem je gostovao Sreten Ugričić sa svojom knjigom “O neznanom junaku”, zatim filozofski seminar, a čekaju nas još dve filmske večeri i podijumska diskusija. Podijumska diskusija će biti o ulasku Srbije u EU. Jedan film je direktno posvećen Đinđiću (Jedna životna priča od Dušana Veličkovića), a drugi je “Lice revolucije”.
 
Lice revolucije nam je dakle zanimljivo jer se samo posredno bavi Đinđićem, a u stvari se bavi širim pitanjima o ishodima “revolucija” (5. oktobar, arapsko proleće), kao i ulogom kapitala u savremenom svetu (to deluje dosta široko, ali film stvarno nudi puno tema za razgovor). Stoga smo kontaktirali jednog profesora s politikologije i profesorku sa slavistike, ona se u stvari bavi različitim pitanjima koja se obrađuju u savremenoj literaturi i umetnosti, da nakon projekcije razgovaraju sa autorom o filmu.”
Naći ćete link na srpski u donjem delu strane.